De voordelen van stainless steel sieraden

De voordelen van stainless steel sieraden

Wat betekent jouw geboortebloem? Lezing De voordelen van stainless steel sieraden 2 minuten Volgende 10 ideeën wat je kan laten graveren


Stainless steel (roestvrij staal) is de laatste jaren enorm populair geworden. Bij Uniekje vind je alleen sieraden die zijn gemaakt van stainless steel. Maar wat is stainless steel en wat zijn de voordelen van stainless steel sieraden?

Duurzaamheid
Een van de meest opvallende voordelen van stainless steel sieraden is de duurzaamheid ervan. Roestvrij staal, zoals de naam al aangeeft, is bestand tegen roest, corrosie en vlekken. Hierdoor zal je lang plezier hebben van je sieraad. Stainless steel sieraden verkleuren niet en kunnen goed tegen een stootje omdat het een sterk materiaal is.

Hypoallergeen
Een ander belangrijk voordeel van stainless steel sieraden is dat ze hypoallergeen zijn. Mensen met gevoelige huidtypes hebben vaak moeite met het dragen van sieraden van andere metalen, zoals nikkel, dat veel voorkomt in goedkopere sieraden. Stainless steel veroorzaakt zelden allergische reacties of huidirritaties. Dit maakt het een uitstekende keuze voor iedereen die sieraden wil dragen zonder zich zorgen te hoeven maken over allergische reacties.

Onderhoudsvriendelijk
Stainless steel sieraden zijn eenvoudig te onderhouden. In tegenstelling tot zilveren sieraden, die kunnen oxideren en regelmatig moeten worden gepoetst, hebben stainless steel sieraden weinig onderhoud nodig. Een snelle schoonmaakbeurt met warm water en zeep is meestal voldoende om ze weer schoon te maken.

Waterproof
Je kunt douchen en zwemmen met je stainless steel sieraden. Je kunt ze dus elk moment van de dag blijven dragen zonder dat ze verkleuren.

Betaalbaarheid
Stainless steel sieraden zijn over het algemeen betaalbaarder dan gouden of zilveren sieraden. Dit betekent dat je kwalitatieve, trendy en persoonlijke sieraden kunt vinden zonder te diep in je portemonnee te moeten kijken. De betaalbaarheid maakt het mogelijk om meerdere sieraden aan te schaffen en je sieradencollectie uit te breiden. Want zeg nou zelf, je hebt nooit te veel sieraden, haha!

Nieuwsgierig geworden naar onze sieraden?
Bekijk hier al onze nieuwste sieraden: