De betekenis van jouw geboortesteen

De betekenis van jouw geboortesteen

Zijn stainless steel oorbellen geschikt voor gevoelige oren? Lezing De betekenis van jouw geboortesteen 3 minuten

Elke geboortesteen heeft een unieke betekenis. Wij houden van sieraden met geboortestenen en delen graag die liefde met jou. Wij gaan in op welke geboortesteen hoort bij jouw geboortemaand met de bijbehorende betekenis. Bij Uniekje verwerken wij niet de daadwerkelijke edelstenen in je sieraad omdat sommige edelstenen kostbaar zijn en wij willen onze sieraden betaalbaar houden. Maar wij hebben wel prachtige hangers met de bijbehorende kleur!

Januari: Granaat (donkerrood)
Als jouw geboortemaand januari is, dan schittert de dieprode granaat als jouw geboortesteen. Deze steen staat symbool voor liefde, toewijding en passie. De januari geboortesteen wordt vaak geassocieerd met vriendschap en vertrouwen.

Februari: Amethist (paars) 
Amethist, met zijn prachtige paarse tinten, is de geboortesteen voor februari. Deze steen staat bekend om zijn kalmerende en beschermende eigenschappen. De geboortesteen van Februari wordt vaak geassocieerd met innerlijke rust, helderheid van denken en spirituele groei.

Maart: Aquamarijn (blauw)
Als je in maart bent geboren, is aquamarijn jouw geboortesteen. Deze heldere blauwe edelsteen is genoemd naar de zee, en het wordt geassocieerd met kalmte, vrede en helderheid.

April: Diamant (wit)
De diamant is de geboortesteen van april. Diamanten staan symbool voor zuiverheid, kracht en eeuwige liefde. Het dragen van een diamant wordt vaak geassocieerd met geluk en succes.

Mei: Smaragd (donkergroen)
Smaragd is de geboortesteen voor mei. Deze prachtige groene edelsteen staat bekend om zijn associatie met groei, vernieuwing en welvaart. Smaragden worden vaak gezien als een symbool van vruchtbaarheid, wijsheid en evenwicht.

Juni: Alexandriet (mauve)
De geboortesteen voor juni is alexandriet. Deze prachtige zeldzame edelsteen verandert van kleur afhankelijk van het licht, en wordt geassocieerd met geluk en intuïtie.

Juli: Robijn (rood)
De robijn is de geboortesteen van juli. Deze edelsteen staat symbool voor passie, energie en moed. Robijnen worden vaak geassocieerd met liefde, kracht en vitaliteit.

Augustus: Peridoot (groen)
De geboortesteen van augustus is de prachtige groenkleurige edelsteen peridoot. Deze steen staat bekend om zijn helende eigenschappen en wordt geassocieerd met geluk, welvaart en groei. Peridoot wordt vaak gedragen als een symbool van bescherming tegen negativiteit en jaloezie.

September: Saffier (kobalt blauw)
Saffier, met zijn diepe blauwe kleur, is de geboortesteen van september. Deze edelsteen staat symbool voor waarheid, wijsheid en spirituele verlichting. Deze geboortesteen wordt vaak geassocieerd met loyaliteit, rust en innerlijke vrede.

Oktober: Roze Toermalijn (roze)
Oktober heeft de geboortesteen roze toermalijn, dat wordt geassocieerd met liefde, compassie en emotioneel evenwicht.

November: Topaas of Citrien (champagne)
November heeft 2 geboortestenen: topaas en citrien. Topaas staat voor geluk, voorspoed en goede gezondheid. Citrien, staat voor vreugde, warmte en optimisme.

December: Turkoois (lichtblauw)
De geboortesteen van december is de prachtige blauwe turkoois. Deze edelsteen staat voor bescherming, voorspoed en genezing.

Ben je benieuwd naar onze geboortesteen sieraden? Deze vind je hier: