Wat is graveren?

Wat is graveren?

Lezing Wat is graveren? 2 minuten Volgende Hoe maak je een vingerafdruk?

Uniekje graveert alle sieraden met een laser graveermachine. Je hebt laser graveermachines die geschikt zijn voor allerlei oppervlaktes voor bijvoorbeeld hout of glas. Ik heb een machine die speciaal is gemaakt om alleen metalen te graveren omdat ik alleen werk met stainless steel.  

Een laser graveermachine is een machine die computer gestuurd is en uiterst nauwkeurig werkt!
Met deze machine kunnen de kleinste details worden gegraveerd zoals bijvoorbeeld een vingerafdruk. 
In een speciaal programma op de computer wordt de gewenste afdruk geimporteerd. Afbeeldingen zoals vingerafdrukken of handafdrukken moeten eerst geschikt gemaakt worden om te kunnen graveren. Vervolgens plaats ik het te graveren object in de laser graveermachine. De graveermachine projecteert de gravering op het object zoals in het programma ingesteld staat. Zo kan ik precies zien hoe de uiteindelijke gravering wordt! Super handig en zo kan ik zien of de gravure perfect zal zijn! Je kan bij Uniekje bij de meeste producten verschillende lettertypes kiezen en dat zorgt ervoor dat ik bij ieder sieraad verschillende instellingen moet gebruiken om jouw sieraad perfect te maken. Vervolgens laat ik de machine het werk doen en wordt de afbeelding, letter of naam gegraveerd in je sieraad.

De laserstraal gebruikt extreme hitte om de afbeelding op het oppervlak te graveren. Dat kan bijvoorbeelde met een witte gravure of bijvoorbeeld een bijna zwarte gravure. Andere kleuren zijn niet mogelijk. De gravure wordt er als het ware in je sieraad gebrand. Bij normale gravering bij bijvoorbeeld een juwelier wordt een gravure in het sieraad gekrast.  De gravure is slijtvast en heeft dezelfde levensduur als je sieraad! Na het graveren poets ik altijd de sieraden mooi op zodat ze weer mooi glimmend zijn voordat ze naar jou worden opgestuurd!

Heb je nog vragen? 

Laat het dan weten!

Liefs,
Marjolein 
Owner of Uniekje